Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Микитинецькому ліцеї Івано-Франківської громади відкрили клас безпеки. Відео

Новини

У класі безпеки школярів навчатимуть надавати першу домедичну допомогу, що робити при виявленні вибухонебезпечних предметів та як поводитися в екстрених ситуаціях.

У день відкриття тренінг із першої домедичної підготовки провів інструктор Червоного Хреста. З дітьми розібрали правила надання домедичної допомоги людині без свідомості, допомоги при кровотечах. І вивчили один з основних модулів – це проведення серцево-легеневої реанімації до моменти прибуття швидкої медичної допомоги.

«Приємно буде знати, що у Франківську ставатиме більше людей, які вміють надавати допомоги до прибуття медиків, які можуть врятувати життя. Хоча, як ми завжди бажаємо в кінці наших курсів, щоби ці знання ніколи нікому не пригодилися, але краще, щоби вони були підготовленими», – каже інструктор з першої домедичної допомоги товариства Червоного Хреста Олесандр Слойко.

За словами учнів ліцею – у часі війни такі знання є необхідними.

«Я вважаю, це дуже важливо, адже у воєнний час ми маємо знати всі правила безпеки. Думаю, не тільки медична допомога важлива, а і знання про міни, про вибухово-небезпечні предмети, адже зараз, в цей час ми можемо знаходити багато речей, чи підкинутих, чи в траві. Тому всім дітям потрібно це знати», – ділиться враженнями учениця Катерина Зубач.

Особливістю та зручністю цього класу безпеки є те, що облаштували його у підвальному приміщенні. Тепер, у час повітряних тривог, у закладі не перериватиметься освітній процес, розповідає дирктор Микитинецького ліцею Роман Хромей.

«Цей клас є перший  в підвальному приміщенні нашого ліцею. А підвальні приміщення у нас дуже розгалужені. У нас тут дуже великі площі і ми тут повноцінно зможемо займатися з учнями і тут можна проводити не тільки уроки безпеки, а й інші заняття. І вже ніяка тривога не буде заважати здійсненню освітнього процесу».

Такі навчальні кабінети повинні бути у всіх ліцеях та гімназіях Івано-Франківської громади, зазначає міський голова Руслан Марцінків.

«Дуже важливо, що також тут, в селі Микитинці, у цьому укритті облаштований черговий клас безпеки. А загалом такі класи безпеки повинні бути в кожній школі. В кожній школі повинні бути курси, які мають проходити діти. Бо, на жаль, ми не знаємо, скільки ще буде тривати війна, і ми не знаємо, які небезпеки ще будуть у нашому суспільстві. Тому важливо, щоби цей предмет був надзвичайно якісний, важливий, а ті люди, які викладають – дійсно передавали знання».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua