Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Крихівцях відкрили анотаційну дошку Роману Дземану. Відео

Новини

В обласному центрі продовжили програму «Івано-Франківськ – місто Героїв», щоб увіковічнити пам’ять про всіх прикарпатських захисників, які віддали своє життя за Україну. В його рамках на фасаді Крихівецького ліцею відкрили анотаційну дошку захиснику, який тут навчався – Роману Дземану. Чоловік загинув рятуючи життя побратимам.

Роман Дземан серйозний у справі, веселий у житті, із підвищеним почуттям справедливості, порядний та добрий – таким його запам’ятали командири бригади, побратими та земляки. Він загинув 5 травня під Вугледаром Донецької області. Його військова спеціальність – сапер-розвідник. В той день він натрапив на «керовану міну». Прикривши її своїм тілом, ціною власного життя врятував своїх побратимів від неминучої смерті. Щоб увіковічнити пам’ять про Героя у Франківській громаді встановили анотаційну дошку.

Встановили анотаційну дошку Герою на фасаді Крихівецього ліцею, де він і навчався. Мета програми «Івано-Франківськ – місто Героїв» – зберегти пам’ять, зазначає очільник громади Руслан Марцінків.  Адже лише від 24 лютого наша громада втратила 65 Героїв.

До слова, це уже 5-та анотаційна дошка пам’яті захисникам, які загинули з 24-го лютого.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua