Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Калуші відбувся патріотичний захід “Ми гідні жити в мирі та свободі”. Відео

Новини

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня традиційно пригадують дві важливі події – Помаранчеву революцію восени 2004 року та Революцію гідності у листопаді 2013 – лютому 2014 років. Саме цим подіям був присвячений патріотичний захід «Ми гідні жити в мирі та свободі», який відбувся у Калуші біля пам’ятника Романові Шухевичу.

Революція гідності стала тією доленосною подією, коли українці продемонстрували свою згуртованість, патріотизм, величезне прагнення до свободи та кардинальних змін у суспільстві. Площа, на якій стоїть пам’ятник Романові Шухевичу, для калушан є особливим місцем, адже саме тут з листопада 2013 року до лютого 2014 вони збиралися на свій Майдан, щоб обговорити ситуацію в країні, відправити на Київ черговий автобус з людьми, чи продуктами, послухати тих, хто повернувся з великого Київського Майдану.

Священнослужителі Калуської міської територіальної громади відправили панахиду та разом з присутніми вшанували пам’ять загиблих за волю і незалежність України хвилиною мовчання. Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та стенду зі сторінки «Книги пам’яті» загиблих та зниклих безвісти в боях на сході України. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua