Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Ізраїлі знайшли стародавній перстень із ранньохристиянською символікою. Відео

Новини

На дні моря біля берегів стародавнього міста Кесарія в Ізраїлі знайшлиперстень, якому 170 років. У масивне золоте кільце вставлено дорогоцінний зелений камінь. На ньому зображено пастуха з бараном на плечах.

“На коштовному камені вигравіювано зображення Доброго Пастиря. Добрий Пастир – один із найраніших християнських символів, які використовували на Сході. Цей символ свідчить про те, що Ісус – пастир, і він захищає християн”, – відзначив Роберт Кул, співробітник Управління старовини Ізраїлю.

Цей перстень став одним із ранніх доказів існування християнської громади на Сході. Реліквію знайшли разом з іншими скарбами із затонулих кораблів. Це два судна, які, мабуть, стояли на якорі в порту Кесарія. Одне затонуло 1700 років тому, інше – 600.

Морські археологи знайшли сотні римських срібних та бронзових монет, статуетки та дзвони римської епохи, а також – керамічні посудини. Також виявили понад 500 срібних монет, викарбуваних у середньовіччі в Мамлюцькому султанаті. Ще одна знахідка – коштовний камінь із вигравіюваним зображенням ліри.

А яка ваша реакція?
+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua