Онлайн TV FM радіо FM пауза

У громадах Прикарпаття розвиватимуть ІТ-інфраструктуру. Відео

Новини

В Івано-Франківську презентували проєкт “Впровадження інструментів громадських технологій в процесах прийняття рішень місцевого розвитку територіальних громад Прикарпаття”.

Так, у прикарпатськиз громадах розвиватимуть ІТ-інфраструктуру. Впровадження цифрових технологій дозволить покращити управління територіями та залучити мешканців до процесу прийняття рішень, вважають в Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття. Для участі у проєкті оберуть 20 громад області.

Після проведення реформи децентралізації громади зіткнулись з низкою проблем. Зокрема, від колишніх селищних рад залишилось багато інформації, яку потрібно систематизувати та об’єднати. Тож, на думку представника Печеніжинської громади Романа Шупяка, в цьому допоможе цифровізація.

Крім того, з 1 вересня 2021 року держава переходить у режим безпаперової комунікації з громадянами, нагадує заступник голови Івано-Франківської ОДА Богдан Футерко. Аби це запрацювало повноцінно – важливо впровадити та опанувати електронний документообіг в усіх державних органах. У тому числі і в територіальних громадах.

Представлений проєкт фінансується Фондом Східної Європи за підтримки Європейського союзу. Його вартість – 517 тисяч гривень, а терміни реалізації – 6 місяців.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua