Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську обговорили шляхи розвитку освіти в умовах війни. Відео

Новини

Сформувати стратегічне бачення розвитку освітньої сфери та втілити конкретні кроки у цій сфері до подолання наслідків повномасштабного вторгнення. На Прикарпатті відбувся масштабний форум «Освіта Івано-Франківської області: розвиток в умовах війни». Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зазначає, що головне завдання нині – почути громади, керівників навчальних закладів та місцеву владу і зрозуміти основні проблеми, щоб розв’язати їх на рівні держави.

На цьому шляху в області впроваджується швейцарсько-український проєкт DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». Він спрямований на підтримку реформ в освіті та процесів децентралізації для розвитку ефективної системи управління цією сферою. Менеджерка проєкту Валентина Полторак каже, що важливо побудувати таку систему освіти, у якій учень зможе обрати майбутню професію ще у старших класах. В нагоді стане досвід Швейцарії.

Проєкт DECIDE працюватиме у 16 громадах Івано-Франківщини, Луганщини, Полтавщини та Одещини. На Прикарпатті – це Білоберізька, Галицька, Ворохтянська і Дубовецька територіальні громади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua