Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили виставку світлин передчасно народжених малюків. Відео

Новини

Народжені, щоб жити. Під такою назвою у фортечній галереії “Бастіон” відкрили виставку світлин передчасно народжених малюків. Таким чином організатори хочуть привернути увагу до проблем “ранніх пташок” та зібрати кошти на необхідне обладнання.

Маля Антоніни Підлипчак народилось на 32 тижні з вагою 1 кілограм 790 грамів. Тоді самостійно дихати дитина ще не могла. Тож її чекала реанімація та штучна вентиляція легень.

Саме Антоніна стала однієї з героїнь виставки світлин «Народжені, щоб жити». Автором фотографій є студентка Івано-Франківського медуніверситету Іванна Олійник. Їй вдалось зробити понад два десятки світлин. На них – «поспішайки», їх матері, а також фото пологів.  

Цьогоріч на Прикарпатті майже дві сотні немовлят народились передчасно.  Утім, шанс на життя та кваліфіковану допомогу вони можуть отримати лише в Івано-Франківську. Саме тут є необхідне обладнання та ліки.

Виставкою «Народжені, щоб жити» хочуть привернути увагу до “ранніх пташок” та зібрати кошти на сучасне обладнання для їх виходжування. Зокрема, на апарат, який дозволяє зробити дитині перший вдих – неопуф. Вартість такого апарату понад 20 тисяч гривень.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua