Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбувся захід «Інвестиційне меню Івано-Франківськ». Відео

Новини

В Івано-Франківську відбувся захід «Інвестиційне меню Івано-Франківськ». Його учасники говорили про продаж та оренду через державні онлайн-аукціони у 2024 році.

«Міська рада є співорганізатором даного заходу. В середньому за рік ми проводимо 40 конкурсів з питань оренди і продажу приміщення. Завдання заходу – ділитися з іншими спеціалістами досвідом і напрацюваннями – як ефективніше реалізувати продажі комунального майна та залучити більше потенційних учасників конкурсу. Тепер ми оформили документи на продаж з аукціону трьох комунальних будівель. Утім, ця цифра буде більшою»,- розповів заступник голови Івано-Франківської громади Микола Вітенко.

Крім того, Івано-Франківськ є учасником проєкту «Вдосконалення управління комунальними активами для відновлення громад», яка реалізується за підтримки програми Ю-лід з Європою. Його керівниця Ірина Піценко розповідає, що місто багато чого може запропонувати потенційним покупцям чи орендарям.

«Проєкт розпочався осінню 2023 року. Він покликаний для урегулювання процесів управління комунальним майном в трьох громадах – Івано-Франківська міська територіальна громада, Чернівецька міська територіальна громада і Нововолинська міська територіальна громада. В Івано-Франківську стан майна і його обліку був гарний , але за рахунок проєкту ми допомогли знайти ті активи, що раніше місту видавалися менш інвестиційно привабливими»,- поділилась Ірина Піценко.

Представниця «Prozorro» Марія Оленич зазначає що, на комунальні об’єкти, які виставляє Івано-Франківськ, зазвичай, висока конкуренція. Тож радить не зволікати.

«Ми робимо для держави онлайн-аукціони за допомогою яких, місто і будь-який державний орган може продати або здати в оренду державне чи комунальне майно. Для того, щоб взяти участь в аукціоні потрібно зареєструватися на платформі «Prozorro. Продажі», подати свою релевантну ставку до стартової ціни, яку визначить місто, та бути присутнім в день аукціону. Дальше відбуваються три раунди, учасники підвищують ставки, а той хто перемагає підписує договір з містом та отримує обʼєкт у власність»,- заявила комерційна директорка акціонерного товариство продажів.

Торік, Івано-Франківській громаді з оренди та продажу комунального майна вдалось залучити близько 5 мільйонів гривень. Крім того, вже цьогоріч у січні був проданий спортивний комплекс «Електрон». Відтак, до місцевого бюджету надійшло залучили майже 5 мільйонів гривень.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua