Онлайн TV FM радіо FM пауза

Створення житлових комплексів наступного «покоління»: в Івано-Франківську відбувся форум «Наш соціум – культура девелопменту»

Новини

Доцільність створення просторової агломерації, підготовка фахівців та тренди будівництва у 2024 році. В Івано-Франківську відбувся форум «Наш соціум – культура девелопменту». Директор із розвитку будівельної компанії Socium Developer Олег Доскач каже, що нині – найважливіше забезпечити людей якісним житлом у комфортному місті.

«Основна маса людей, які звертаються до нас не шукають купити-продати. Ці часи вже минають. Люди хочуть купити і жити. Жити в належних умовах. Вони шукають насамперед якості. І основний посил яким ми формуємо – це за ту ціну, яку пропонує девелопер – людина повинна отримати достойну якість будівництва, простір в якому вона може жити і розвиток міста в якому вона живе».

Зараз українські забудовники стикаються з великою кількістю викликів. Одне з найскладніших питань – це стратегічне планування. Їх, каже завідувач кафедри архітектурного проєктування Львівської Політехніки Микола Габрель, надзвичайно багато та майже усі вони непропрацьовані. Тож такі форуми, на думку фахівця, корисні – вони допоможуть розробити реальні документи та вдосконалити стратегії:

«Це дійсно величезна проблема – малоефективність цих стратегій і вони такі пісні, виконані так протокольно. Не можна причепитись, тому що протокол витримано. А результату від них недостатньо».

Ще одна важлива тема, яку обговорили на форумі – це підготовка майбутніх фахівців у сучасних умовах. Професор кафедри архітектури та будівництва Університету Короля Данила Михайло Косьмій зазначає, молоде покоління повинне постійно вчитись та вдосконалювати свої знання. І не лише у своїй галузі:

«Він має володіти певним багажем знань – не так, що він тільки архітектор, він має знати економічні питання, правові, маркетингові – оце критерії майбутнього фахівця, який має спонукати. Тоді він буде фахівець високого рівня. Він скіли має увібрати як загальні, так і хард. І він має постійно вчитись».

Такий форум будівельна компанія Socium Developer організовує не вперше. Таким чином, вони створюють платформу для обміну ідеями, досвідом та формування партнерств для сприяння сталому розвитку міста.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua