Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбулись допрем’єрні покази фільму «Довбуш»

Новини

В Івано-Франківську відбулись допрем’єрні покази фільму «Довбуш». Стрічка розповідає про найславетнішого з ватажків опришківського руху, Олексу Довбуша, що прагнув лише одного — вільно жити й любити на своїй землі. Та щоб здійснити бажане, йому довелось зібрати військо й рушити у запеклий бій. Режисер Олесь Санін зазначає, що фільм – історичний, але не біографічний.

Важливою у стрічці є й мова. Однак, каже режисер, щоб кіно потрапило до масового глядача гуцульський мелос адаптували до літературної мови.

Актор Олексій Гнатковський виконав роль брата Олекси – Івана Довбуша. Ділиться, що про його існування раніше не знав.

Виконавиця ролі Марічки, коханої Олекси Довбуша, акторка Дар’я Плахтій каже, що для неї, в першу чергу, це стрічка про любов. Вона впевнена, ця історія зачепить кожного українця.

Одну із ролей у фільмі виконав керівник франківського драмтеатру Ростислав Держипільський. Зізнається, попри те, що свою акторську діяльність завершив – цьому кіно відмовити не зміг.

Стрічку знімали упродовж 5 років на Прикарпатті. “Довбуш” став найдорожчим фільмом за період незалежності України – на його виробництво витрачено 120 мільйонів гривень. У широкий прокат кіно виходить 24 серпня.

А яка ваша реакція?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua