Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську обговорили Державний бюджет на 2022 рік. Відео

Новини

В Івано-Франківську відбулось засідання Асоціації міст України. Голови громад та народні депутати обговорили проєкти Деравного бюджету України на 2022 рік, Бюджетний та Податковий кодекси.

Самодостатність прикарпатських громад може суттєво постраждати. В Івано-Франківську обговорили Державний бюджет на 2022 рік. Директор регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук вважає, що громади можуть потрапити у політичну залежність. Утім, ситуацію ще можна врятувати, якщо підтримати пропозиції АМУ.

Голова Кутської громади Дмитро Павлюк підтверджує слова Стефанчука. Мовляв, освітня субвенція справді значно недофінансовується. А ще надто мало коштів на ремонт доріг.

Натомість голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків нагадав нардепам про законопроєкт №6062. Каже, цей документ фактично нівелює здобутки децентралізації. До прикладу, він передбачає ліквідацію бюджету розвитку, вилучення з місцевих бюджетів залишків освітньої субвенції на користь Держбюджету. А ще – зарахування до нього 70% доходів від викупу земельних ділянок комунальної власності.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua