Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбулось пленарне засідання чергової сесії міської ради. Відео

Новини

На пленарному засіданні чергової сесії міської ради спростили програму виплат для військовослужбовців та посилили підтримку захисників. Також покращили програму розвитку сільського господарства громади.

На порядку денному чергової сесії Івано-Франківської міської ради було понад пів сотні питань. Одне з перших – затвердження нової редакції положення міської програми «Бюджет участі».

«Цього року ми поділили категорію «Освітні» на три категорії: дошкільні, шкільні, і також позашкілля і профтехосвіта. Крім того, ми додали категорію «інші». Це є категорія, в яку не потрапляють проєкти благоустрою, і освітні проєкти, щоби ми могли реалізовувати ще якісь інші напрями. На категорію благоустрій в нас є 18 млн, 14 млн – на дороги, 4 млн – на інший благоустрій. На категорію освітлення виділено 9 млн. 5 млн – на шкільні проекти, і по 2 на дві інші категорії», – каже заступниця директора департаменту стратегічного розвитку, координаторка міської програми «Бюджет участі» Христина Гнатів.

Також покращили програму розвитку сільського господарства громади.

«Додаємо часткове відшкодування суб’єктам господарювання комплексу вартості будівництва об’єктів виробничого, сільськогосподарського призначення – 50% на суму не більше ніж 500 тисяч. Одноразова матеріальна допомога для розвитку новоствореного в поточному році сільськогосподарського підприємства в сумі до 300 тисяч. І так само відшкодування на доїльні апарати, апарати для первинної обробки молока і так само придбання інкубаторів», – розповів деталі директор департаменту комунальних ресурсів Микола Вітенко.

Під час сесії депутати прийняли й ряд інших важливих для франківців рішень. Зокрема, спростили програму виплат 50 та 20 тисяч гривень для захисників, щоб пришвидшити процес отримання коштів. Також на цей рік запланували закупити і передати більше 10 тисяч дронів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
rai.ua