Онлайн TV FM радіо FM пауза

Оголосити перевибори, забезпечити вакцинами: в Івано-Франківську депутати озвучили ряд вимог до уряду. Відео

Новини

В Івано-Франківську відбулась позачергова сесія міської ради.

Депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії озвучили ряд звернень до уряду. Так, голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків закликав державну владу  збільшити відсоток зарахування ПДФО до місцевих бюджетів з 60% до 80%. Вирішення питання державного значення – боротьба з COVID-19, політично перекладається на плечі місцевого самоврядування, яке несе втрати та недовиконання від сплати ПДФО, йдеться у зверненні.

Також депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до президента, СБУ та ЦВК щодо ситуації з довиборами на виборчому окрузі №87, які відбулися 28 березня. Відтак, депутати закликають Центральну виборчу комісію України визнати результати виборів на одномандатних виборчих округах №50 та №87 недійсними та призначити перевибори народних депутатів.  

Опісля цього чиновники звернулися до Кабінету міністрів, президента та МОЗу з вимогою забезпечити мешканців Прикарпаття достатньою кількістю доз вакцини проти COVID-19. Окрім того, депутати вимагають виплатити медикам, які працюють з хворими на COVID-19 обіцяні надбавки.

Таким чином міська рада вимагає забезпечити повноцінну виплату 300% надбавок до заробітної плати медичним працівникам, які працюють з хворими на COVID-19. А також невідкладно забезпечити громадян України можливістю отримати щеплення проти коронавірусу якісними, сертифікованими у Європейському Союзі, вакцинами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua