Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську успішно працює релоковане підприємство з виробництва дитячих товарів

Новини

У межах підприємницького дня очільник Франківської громади Руслан Марцінків відвідав цех із виробництва дитячих товарів. Підприємство релоковане до Івано-Франківська з Миколаєва. Саме там, до початку повномасштабного вторгнення, активно розвивався малий бізнес родини Степнових.

«Все починалося з бантиків, я робила такі заколочки, косинки. Дитині на День народження пошила вігвам, і з того все почалося. Я зрозуміла, що це подобається, наша дитина була в захваті від такого будинка, і потім ми почали виготовляти все. Спочатку вдома це все було, на квартирі, а потім вже я наполягла, щоби ми винайняли цех і переїхали», – розповідає власниця релокованого підприємства Ганна Степнова.

Налагодивши виробництво у Івано-Франківську, чоловік Ганни, колишній військовий Михайло Степнов подався на грант для учасників бойових дій.

«Моя дружина наполягала на тому, щоби я звернув увагу на гранти для учасників бойових дій. Вона мені довго нагадувала, змушувала. І врешті-решт, я знайшов час, прочитав умови для отримання гранту. Виявилось, що це не так складно, там взагалі немає нічого складного, позаяк мені допомогли розібратися фахівці центру зайнятості. І отримали грант 250 тисяч. За ці кошти ми отримали нові швейні машинки, таким чином змогли значно розширити наше виробництво», -ділиться власник релокованого підприємства Михайло Степнов.

Наразі над вігвамами, текстильними іграшками, дитячим одягом чаклують 4 кравчині та закрійник. У команду подружжя підприємців шукають ще одну закрійницю. У майбутньому виробництво хочуть розширити, також додати кілька видів текстильної продукції.

«Загалом сьогодні є 79 релокованих підприємств в місті Івано-Франківську, тобто люди переїхали, заснували свою підприємницьку діяльність, і дуже добре, що Івано-Франківськ став тим містом, де люди можуть займатися улюбленою справою, яку починали у своїх містах. Є певні проблеми, труднощі з працівниками, є проблеми сьогодні з виходом на об’єми, хочеться допомогти такому підприємству. Закликаю підтримувати, закликаю іти працювати і збільшувати кількість виробництва», – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua