Онлайн TV FM радіо FM пауза

У музеї визвольної боротьби відкрили виставку двох сотень експонатів УПА. Відео

УПА Новини

“Невідома УПА”. В Івано-Франківську у музеї визвольної боротьби відкрили унікальну виставку. Тут вперше представили різьблений хрест УПА та фото відділу куреня «Смертоносці» з командиром «Чорним». А також – підбірку фото вояків із села Воскресінці, що на Коломийщині.

Загалом на виставці представлено близько 200 речей: документи, фотографії, листівки, печатки, медичні інструменти та чимало інших раритетних цінностей.

Серед експонатів, зазначає директор музею Ярослав Коретчук, велика кількість рідкісних речей:

“В нас є хрест 1944 року. На ньому так і вирізьблено “УПА 1944″. Ми його придбали наприкінці минулого року, а на широкий огляд виставляємо під час цієї виставки. Цікавими є також штемпелі і печатки вояків Української повстанської армії, яких до наших днів збереглось не так уже й багато. Декілька одиниць зберігється у фондах різних музеїв України. Вони є оригінальні, цікаві, адже демонструють те, що УПА – це не просто групка людей, які озброєні і боряться проти чогось, а показує чітку структуру, організацію, які користувалися офіційними документами, використовували офіційні штемпелі і печатки.”

Завітав на виставку й військовослужбовець 79-ої аеромобільної бригади Андрій Фармуга. Каже, цікаво ще раз побачити як та чим воювали, а ще побут вояків Української Повстанської Армії.

Виставку “Невідома Українська повстанська армія” у музеї експонуватимуть упродовж місяця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua