Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську триває безкоштовний курс з пошиття одягу для поранених бійців. Відео

Новини

Опанувати навички шиття та допомогти військовим. Майстриня, Наталія Філіпська за підтримки волонтерів, організувала безкоштовні курси з шиття, де охочі шитимуть піжами та адаптивний одяг для поранених військовослужбовців.

Курс з пошиття одягу триває уже третій тиждень поспіль. Доєдналася до нього й пані Лілія з Енергодару. Жінка розповідає, досвіду шиття в неї не було зовсім, втім бажання допомогти захисникам її мотивувало.

Не проґавила можливості доєднатися до курсу й пані Оксана з Волновахи. Жінка зізнається, в лавах ЗСУ її чоловік, тож вона як ніхто знає наскільки бійцям важлива допомога та підтримка.

Процес пошиття адаптивного одягу відрізняється від цивільного, тож спершу волонтерки відточуватимуть свої навики на звичайних піжамах. Згодом вже почнуть шити речі зі спеціальними кнопками та зав’язками, щоб військові з пораненнями могли безболісно одягнутися та здійснювати необхідні маніпуляції.

Тканину для пошиття адаптивного одягу вдалося придбати завдяки молодіжній організації «Стан», проте матеріал потрібен завжди та у великих кількостях, каже майстриня. Тому щоб курс тривав й надалі вони проводять творчі суботи.

Триватиме курс до кінця грудня поточного року. Доєднатися до нього можуть охочі українці з досвідом шиття та без.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua