Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську стартує проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс»

Новини

В освітньо-культурному просторі Гончаренко центр Івано-Франківськ запускають проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс». У межах програми учасниці отримуватимуть юридичні та психологічні консультації, братимуть участь у майстер-класах та реалізовуватимуть власні ідеї.

За словами організаторів, Івано-Франківськ потрапив до другого етапу програми. У пілотній частині проєкт стартував у Києві, Миргороді, Одесі, Кропивницькому та Подільську. Тепер організатори розширюють ініціативу «Плюс-Плюс» на всю мережу Гончаренко центрів, яка сьогодні нараховує понад 25 просторів у різних містах України.

«Ми проаналізували найбільш поширені запити учасниць, сформували чіткий алгоритм роботи та провели роботу над помилками в пілотній частині. Тож тепер розширюємо географію проєкту та запускаємося в інших центрах», – зазначили в Гончаренко центрі.

Як розповіла директорка простору в Івано-Франківську Оксана Кузьменко, серед відвідувачів та команди простору є чимало жінок, які чекають з фронту своїх чоловіків. А тому сумнівів в актуальності такої програми не було.

«Ми підтримуємо наших відвідувачів і поза навчальними курсами, а тому знаємо, що серед них багато жінок із родин військовослужбовців. Більшість із них перебувають у кризовому стані та потребують допомоги й індивідуального підходу. І ми готові надати цю підтримку, зробити так, аби ці жінки не почувалися самотніми й не залишалися наодинці зі своїми проблемами», – каже Кузьменко.

Учасницям «Плюс-Плюс» пропонують безкоштовну психологічну та юридичну допомогу, освітні лекції та майстер-класи, а також допомогу в розробці та реалізації власних проєктів на базі центру. Головний принцип ініціативи – організовувати події під запит самих учасниць.

«Програму проєкту ми формуватимемо разом із учасницями, але вже зараз можна виділити ключові напрями. Скажімо, групи психологічної підтримки, арттерапія, юридичні консультації, освітні лекції. Це фундамент, далі – все, чого потребуватимуть мами, сестри, доньки та дружини наших героїв», – додає Оксана Кузьменко.

Участь у проєкті повністю безкоштовна, аби долучитися до ініціативи «Плюс-Плюс» в Івано-Франківську, необхідно заповнити коротку форму за цим посиланням

Довідка

«Плюс-Плюс» – національний проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців від освітньо-культурної мережі Гончаренко центр, що стартував 31 серпня. Він передбачає комплексні юридичні та психологічні консультації, освітні лекції, майстер-класи та тренінги для матерів, дружин, доньок та сестер військовослужбовців Сил оборони. За словами організаторів, менш ніж за два тижні після запуску в офлайні команда проєкту отримала близько 1000 заявок на участь.

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua