Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську школярі створили ролики, аби привернути увагу до проблеми цькування. Відео

Новини

Публічні приниження та образи, висміювання, псування особистих речей або коментарі з погрозами у соціальних мережах – усе це прояви булінгу серед школярів. Його причини можуть бути різні. В Івано-Франківську школярі створили короткі ролики, аби привернути увагу до проблеми цькування у школі.

80% українських дітей так чи інакше піддаються булінгу, навіть не усвідомлюючи цього. У молодших класах школярі ще не є такими жорстокими, утім вже можуть бути нетолерантними до інших. Аби запобігти булінгу у ліцеї №17 вже з 1 класів із школярами спілкуються психологи, а також велику увагу кожній дитині приділяють вчителі.

Проте булінгу у школі не завжди вдається уникнути. Зазвичай цькування починаються у середній школі. Аби розповісти про проблему та привернути до неї увагу, школярі зняли кілька короткометражок.

Ідею ролику вигадала Анастасія Міщук. Цим відео режисерка продемонструвала, як проблеми в сім’ї впливають на спілкування дитини з однолітками.

Головну роль у ролику зіграла учениця ліцею №5 Люба Плав’юк. Це перша роль дівчинки. Каже, про булінг знає багато і вміє постояти як за себе, так і за інших.

До слова, знання щодо створення коротких метрів школярі отримали на майстер-класах режисерів, котрі працюють з короткометражними фільмами у Барселоні.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua