Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську провели благодійний велопробіг до Дня міста. Відео

Новини

В Івано-франківську провели благодійний велопробіг до Дня міста. Понад сто велосипедистів подолали дистанцію у 15 з половиною кілометрів. Стартували від села Вовчинець, проїхали Колодіївку, Підлужжя та фінішували в селі Угорники.

Це вперше в Івано-Франківську велопробіг простягнувся селами громади і мав дистанцію понад 10 кілометрів. Цьогорічна акція спрямована була на підтримку захисників 153 окремої піхотної бригади. 

«Ми традиційно до Дня міста робили велопробіг. Звісно, всі заходи до Дня міста спрямовані на підтримку наших захисників. Всі кошти, які збираються, ідуть на потреби наших військових. Але велопробіг сьогодні особливий, тому що вперше ми їдемо на територію ОТГ, тобто з Вовчинця і фактично до Колодіївки, Підлужжя, Угорники. Ми цю рекреаційну зону об’їдемо сьогодні. Такі заходи мають бути, вони об’єднують людей і показують, що Франківськ допомагає нашим військовим», – розповідає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Учасник благодійного велопробігу Мар’ян Бабалін розповідає, що маршрут нелегкий. Попередньо ним вже проїхався з товаришем. Вирішив долучитися до заходу, здебільшого, щоби підтримати військових.

«Допомагаємо перше армії, армія – це наше все. ЗСУ – сила. Завдяки нашій армії, ми маємо змогу пересуватися нашими теренами Прикарпаття. Це перш за все дає можливість рухатися, рух – це життя, велосипед – це взагалі супер, мер міста старається, робить велодоріжки, місто стає квітучим, гарним, перспективним, скажемо так. Долучився, щоби підтримати ЗСУ, проїхати сам», – пояснює учасник велопробігу Мар’ян Бабалін. 

У велопробізі взяли участь і самі військовослужбовці – Дев’ятеро захисників 50-го полку імені полковника Семена Височана Нацгвардії України.

«Ми, за ініціативи міського голови, в першу чергу для підтримки Збройних сил України, Нацгвардія входить в сили оборони. Хто має сьогодні вихідний день, хто не залучається в наряди, офіцери, військовослужбовці за контрактом, є серед них і поранені хлопці. Жодного немає, хто б не брав активну участь в бойових діях. Всі брали участь в бойових діях, а сьогодні беремо участь у велопробізі», – наголошує командир 50 полку імені полковника Семена Височана Національної гвардії України Вадим Ліневський. 

Велопробіг – це також хороша нагода для активного відпочинку, каже нацгвардієць Андрій Заболотній. На ровері вдається кататися рідко, тому одразу вирішив взяти участь.

«Якщо чесно, на велосипеді їжджу раз на рік, два рази на рік. Запропонували. Наш начфіз частини сказав, що буде відбуватися така акція, можна підтримати збройні сили України, сьогодні маю вихідний день, тому погодився, взяв велосипед і приїхав покататись», – каже головний сержант 50-го полку НГУ Андрій Заболотній.

У селах для учасників організували зупинки з їжею та водою. Фінішували велосипедисти у селі Угорники біля будинку культури. Подолавши 15 кілометрів та 300 метрів.

«Це наш перший велопробіг цілою сім’єю. Хочемо подякувати в першу чергу ЗСУ за можливість проїхати цей велопробіг. І перших наших 15 кілометрів дались нам не просто, але всі задоволені. Дякуємо організаторам за таке свято», – зазначає учасник велопробігу Василь. 

«15 кілометрів по горах – то не просто, але неймовірно круто. Особливо, коли ти з’їжджаєш вниз, і розумієш, що усі ці старання, які ти піднімаєш вверх не даремні. Пишаюся, що беру участь у цьому заході, бо це є збір на ЗСУ. І відчути, що ти чимось можеш долучитися. Це дуже добре для здоров’я, пишаюся, що стільки багато людей і я серед них. Точно хочу ще раз», – розповідає учасниця велопробігу п. Ірина. 

Під час благодійного велопробігу до Дня міста велосипедисти зібрали 30 тисяч гривень. Їх передадуть військовим нашої громади, які служать в 153 піхотній окремій бригаді.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua