Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську презентували стрічку «Лишайся онлайн». Відео

Новини

Спогади про початок повномасштабної війни. В Івано-Франківську творча група презентувала фільм «Лишайся онлайн». Це перший фільм, який знімали під час повномасштабного вторгнення – у червні 2022 року. 

В основі сюжету – історія волонтерки Каті до якої випадково потрапляє ноутбук, який був переданий на підтримку військових. Раптом їй надходить відеодзвінок від хлопчика, що розшукує батька, попереднього власника пристрою. Ховаючись від обстрілів удома, вона намагається знайти власника ноутбука. Головну роль у стрічці виконала акторка Єлизавета Зайцева.

«Моя героїня – звичайна дівчина, яка опинилася на початку повномасштабного вторгнення, зіштовхнулася зі своїми страхами і великим бажанням допомогти. Але вона, напевне, не усвідомлювала куди вона заходить і куди йде»,- поділилась Єлизавета Зайцева, акторка.

Стрічка створена у форматі «скринлайф». Тобто усі події кіно відбуваються на екрані ґаджета та максимально занурюють глядача у сюжет картини. Такий формат, зізнається продюсер Антон Скрипець, обрали не випадково:

«Ми на початку вторгнення сиділи дуже багато в «онлайні» – телеграм-каналах, читали новини, спілкувалися з друзями і рідними. Тому формат в якому знятий наш фільм – це формат, в якому існували ми всі на початку вторгнення».

Найскладнішим у цьому форматі, каже режисерка Єва Стрєльнікова, виявилась робота з акторами. Адже спершу стрічку пробували знімати «дистанційно». Утім через проблеми зі зв’язком – довелось обрати інший варіант.

«Тобто у нас три актора – один в центрі Києва, інший на лівому березі Києва, а третій десь під Києвом. І я як режисер маю з ними працювати, щоб вони були на одній сцені. Ми спробували, в нас не вийшло і ми зрозуміли, що будемо знімати не в «онлайні»,- розповіла Єва Стрєльнікова, режисерка фільму «Лишайся онлайн».

20% від доходів продюсери фільму донатять у Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим». Окрім цього Фонд разом з продюсерами створили банку «Лишайся онлайн і Повернись живим» та відкрили збір на 2 мільйони гривень. У загальноукраїнський прокат фільм вийде 28 березня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua