Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську покажуть документальну стрічку про аеророзвідника Фелікса. Відео

Новини

Про дитинство, творчість і бойовий досвід. В Івано-Франківську покажуть документальний фільм «Фелікс». Стрічка розповідає про українського воїна, аеророзвідника, який із 18 років захищав рідну землю на передовій – Фелікса Куртаніча.

24 лютого 2022 року Фелікс вступив до батальйону оперативного призначення НГУ ім. Сергія Кульчицького. Спочатку – захищав Київщину, а потім – схід України. Фелікс загинув, виконуючи бойове завдання поблизу Рубіжного на Луганщині. На той момент – служив у розвідці, працював із дронами, передаючи нашим артилеристам координати.

Плани воїна вирішили реалізувати друзі Фелікса. Зйомки стрічки розпочались 22 липня 2022 року. У фільмі використовували фото та відео полеглого героя, а також – записували спогади рідних та друзів.

Співавторка фільму Івання Слободянюк каже, це не просто кіно про одного героя. Це історія про незламність духу, любов і шлях, який зараз проходять усі наші воїни, ціною власного життя і здоров’я.

Створити стрічку, розповідає співавторка, вдалось завдяки внескам небайдужих українців. Відтак, усі покази «Фелікса» – благодійні.

В Івано-Франківську стрічку «Фелікс» покажуть 11 серпня о 18:10.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua