Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську погасили марку до сторіччя від дня народження кінорежисера Сергія Параджанова

screenshot 12 1 - В Івано-Франківську погасили марку до сторіччя від дня народження кінорежисера Сергія Параджанова - rai.ua Новини

100 років геніальному режисеру. В Івано-Франківську погасили марку, присвячену Сергію Параджанову. Разом з тим презентували конверти та листівки. Автором зображень є франківський художник Валерій Дувірак:

«Два зображення: одне як авторське, де Сергій Параджанов був ще молодим чоловіком, яким я його пам’ятаю, і друге – де він вже був вже старшим. Його більшість знає як кінорежисера, але ми професіонали художники знаємо його ще і як прекрасного художника модерніста, який працював у техніці асамбляжу».

screenshot 13 1 - В Івано-Франківську погасили марку до сторіччя від дня народження кінорежисера Сергія Параджанова - rai.ua

На погашення марки до Івано-Франківська завітала директорка музею Параджанова – Олена Оганесян. Розповідає, цю марку візьме з собою на відзначення річниці режисера в Єревані, куди її запросили:

«Дуже захотілося, щоб щось красиве від України туди полетіло: марка, яку ініціювали ви, медаль, на аверсі якої портрет Параджанова, а на іншій стороні його підпис, як він себе малював: профіль, колючий дріт як німб і ножиці, які ріжуть цей дріт».

Створення поштового блоку ініціював Івано-Франківський осередок Національної спілки кінематографістів України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua