Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську небайдужі мешканці вийшли відстояти “Дністер”. Відео

img 7315 novыj razmer 740x416 1 - В Івано-Франківську небайдужі мешканці вийшли відстояти "Дністер". Відео - rai.ua Новини

Спочатку додаткові поверхи та вежа з годинником, а тепер – бічні колонади. Вже п’ятий рік поспіль в Івано-Франківську триває реставрація історичної пам’ятки міста – колишнього готелю “Дністер”. Утім, проходить вона не без скандалів. Відстояти “Дністер” вийшли небайдужі франківці.

Реставрація колишнього готелю Дністер не раз викликала питання та обурення. За 5 років над спорудою виросли два додаткові поверхи, а також вежа з годинником.

Нині власник історичної будівлі взявся за бічні колонади. Зокрема, тут хочуть засклити громадський простір та облаштувати біля готелю приватну парковку. Це викликало нову хвилю невдоволення серед жителів Івано-Франківська.

За збереження архітектурної пам’ятки виступають і жителі будинку, що розташований поруч з готелем. Вони навіть створили громадську організацію, аби відстоювати свої права. П’ять років тому, у день коли почалась реставрація, жителів будинку про це навіть не попередили, пригадує жителька будинку по вулиці Шевченка Оксана Кондрин.

Активісти хочуть побачити документи на виконання робіт, дізнатись, хто архітектор, хто давав дозволи на приватизацію. Якщо ж їх не почують – обіцяють виходити на протести, аби врятувати пам’ятку.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
3
+1
2
+1
1
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua