Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську людей поважного віку навчають цифровій грамотності

Новини

У волонтерському “Гончаренко центрі” стартував безкоштовний курс із цифрової грамотності для людей поважного віку. Під час занять пенсіонери опановують користування соціальними мережами та пошуковими системами, навчаються основ інтернет-безпеки та орієнтуванню в інформаційному просторі.

Невміння користуватися цифровими технологіями – велика проблема серед людей поважного віку. Адже зараз левова частина комунікації відбувається саме в інтернеті. Щоб допомогти пенсіонерам розібратися зі складними питаннями та опанувати основи цифрової грамотності, волонтери розробили окремий практичний курс. Під час занять учасники на своїх смартфонах навчаються вести акаунти в соцмережах, працювати з електронною поштою, знаходити інформацію в інтернеті. Також відвідувачі засвоюють правила безпечної поведінки та медіагігієни у мережі.

За словами ведучої курсу Ірини Ланкіної володіння технологіями допомагає людям похилого віку адаптуватися до вимог сучасного суспільства:

«Без телефону, без інтернету, соцмереж – зараз нікуди. Неможливо отримати інформацію, дізнатися актуальні новини, знайти друзів та однодумців. Тому ми створили цей курс. Він допомагає людям поважного віку бути незалежними, почуватися захищеними та інтегрованими у сучасний інформаційний простір», – зазначила викладачка.

Ідея виникла, як відповідь на труднощі у користуванні соцмережами, на які поскаржились відвідувачки центру:

«До нас приходить багато людей золотого віку. Приводять онуків на заняття, відвідують групу «Здоров’я та довголіття», допомагають, як волонтерки. Я завжди пропоную долучитися в Телеграмі та слідкувати за новинами. Але дуже часто чую від прекрасних пані поважного віку, що вони не знають, як це зробити. Тому нам не довелося нічого вигадувати. До нас прийшов запит і ми відреагували. Адже наш принцип, якщо вмієш щось робити – поділись знаннями з іншими», – розповіла директорка Гончаренко центру в Івано-Франківську, Оксана Кузьменко.

Учасники навчання відзначають результативність занять:

«Курс цілком практичний, що дуже важливо. Ми вчимося й користуватися Фейсбуком, і Телеграмом, і шукати в Гуглі все, що потрібно. Дуже подобається, що наша викладачка доступно пояснює, інформація подається системно. Проходять заняття два рази на тиждень, а вдома ми закріплюємо навички. Це чудовий курс! Він допомагає нам бути на одній хвилі зі світом!» – наголосила одна з учасниць 77-річна Ніна Антонівна Водолажченко.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua