Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську готують унікальну онлайн-галерею про гуцулів. Відео

Новини

В Івано-Франківську готують фото, відео та подкасти для унікальної онлайн-галереї про гуцулів.

Платформу реалізовують за кошти Європейського Союзу та за рахунок співпраці із румунською стороною, йдеться в сюжеті ТРК “РАІ”.

Онлайн-галарею про життя та мистецтво гуцулів, у рамках міжнародного проєкту «Жити з мистецтвом», створює молодь Франківська. У стилі артхауз вони готують історії не тільки українських митців, а й румунських.

“Запис матеріалів взагалі відбувається з матеріалів експедиції, в яку ми виїжджаємо на 10 днів. І румуни теж зі своєї сторони виїжджають і відзнімають потрібний матеріал. Зараз, наприклад, іде пост продакшн, де ми монтуємо це все”, – розповіла Христина Стринадюк, арт-директор проєкту, засновниця творчої майстерні.

На сьогодні, вдалось зафіксувати історії 17-х людей. Ще трьох планують відзняти у перші місяці 2021–го року. Підготовкою цих зйомок займається Христина Савчук.

Наразі команда працює над монтажем відзнятих відео, написанням почутих історій та створенням сайту.

“На нашому сайті буде карта, де будуть позначені всі майстри локаційно. І будь-яка людина зможе прийти до них у гості, познайомитися обговорити якісь питання, які його цікавлять”, – розповіла Христина Савчук, співорганізаторка проєкту «Жити з мистецтвом».

 Уже в квітні 2021-го року, онлайн-галерею, зможуть побачити усі охочі.  Загалом, вона міститиме 40 історій про життя та творчість гуцулів: 20 українських та 20 румунських.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua