Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківській міській поліклініці №1 відкрили оновлену сучасну лабораторію. Відео

Новини

В Івано-Франківській міській поліклініці №1 відкрили оновлену сучасну лабораторію. Приміщення відремонтували, а для ефективнішої роботи лаборантів закупили автоматизоване обладнання та сучасні аналізатори.

Лікування починається із правильної діагностики, каже директорка Центру первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук, тому важливо, щоби лабораторні обстеження проводили швидко та легко. 

«З базових обстежень, які тут проводяться – це загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, швидкі тести на вірусні гепатити В і С, і на ВІЛ-інфекцію. Окрім того, ми оновили обладнання, тобто аналізатори для проведення загального аналізу крові, є повністю автоматичні, а є напівавтоматичний аналізатор сечі, закупили всі нові мікроскопи, автоматичні пипетки. Все обладнання вже є одноразове, мається на увазі для забору. Повністю оновлено меблювання, як офісні меблі, так і медичні меблі», – розповідає директорка Центру первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук. 

Також у складі нової лабораторії у поліклініці облаштували сучасну почекальню для пацієнтів та дві побутові кімнати на вимогу НСЗУ. Ремонт виконаний у світлих тонах, а тому як пацієнтам, так і медикам перебувати у закладі буде комфортно. 


«Звичайно, приємніше буде і пацієнтам відвідувати наш заклад і однозначно в таких умовах працювати – велике задоволення. Нова апаратура і нові мікроскопи будуть допомагати нам ефективніше працювати на благо наших пацієнтів»,
 – впевнена завідувачка клініко-діагностичних лабораторій КНП ЦПМКДД Ольга Мажак. 

Медичні заклади Івано-Франківської громади активно оновлюються. Окрім кабінетів вузьких спеціалістів, необхідно покращувати також кабінети діагностики.  

«Поступово оновлюємося, але ідемо від пріоритетів: там, де є фахівці, там, де є потреба. Лабораторія скрізь потрібна сучасна і якісна. Тому що без аналізів яка медицина може бути? Тому почали з тих найнеобхідніших речей у всіх медичних закладах. Медицина в Івано-Франківську стає все краще і краще завдяки тому, що лікарі гарно працюють, надають якісну медичну допомогу, заробляють кошти в НСЗУ, місто допомагає комунальними послугами, іншими речами. Тому я вважаю, що це синергія добра, коли медицина розвивається в різному напрямку», – резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua