Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську 8-річний хлопчик з коронавірусом 15 днів провів на ШВЛ: його вдалось врятувати. Відео

Новини

В Івано-Франківській дитячій лікарні 8-річний хлопчик з коронавірусом 15 днів провів на ШВЛ. У дитини було уражено 85% легень. Хлопчика вдалось врятувати.

Більше двох тижнів восьмирічний Іван з Калущини боровся за життя. Одного дня хлопчик повернувся зі школи із високою температурою. 

Утім швидкий тест на COVID19 та ПЛР-тест були негативні. Кілька днів Іван перебував під наглядом сімейного лікаря. Та його стан погіршувався. Спершу хлопчика госпіталізували у місцеву лікарню.

Хлопчик поступив у обласну дитячу лікарню 20 лютого. Його стан, кажуть медики, був дуже тяжкий і продовжував погіршуватись. Івана почали обстежувати.

Крім того, у дитини була висока температура, інтоксикація та дихальна недостатність. Хвороба розвивалась блискавично, каже директор лікарні. У такому стані хлопчик провів 15 днів.

Нині стан хлопчика в рази кращий – він сам дихає і робить перші кроки.

З таким важким перебігом COVID-19 у маленьких пацієнтів – медики ще не стикались. Ба більше – таких випадків, мабуть, ще не було в усьому світі, припускає директор ОДКЛ Тарас Мельник.

Нині в обласній дитячій лікарні у «ковідному» відділенні перебуває 38 дітей. У 27-ми COVID-19 підтверджений, решта – чекають результати обстежень.  Місячне маля з коронавірусом – у реанімації.

Пакет документів, що дозволяє медзакладу лікувати хворих на коронавірус, з НСЗУ отримали 1 березня цього року. З того часу в цьому відділенні, за словами директора, менше трьох десятків маленьких пацієнтів ще не було.

А яка ваша реакція?
+1
5
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
2
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua