Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Альо! Наука?”: в Івано-Фракнівську відбувся креативний фестиваль. Відео

Новини

В Івано-Франківську відбувся креативний фестиваль “Альо! Наука?”. Його організували школярі, аби популяризувати ті предмети, які часто вважають складними та нецікавими.

На території Палацу Потоцьких вперше провели креативний та пізнавальний фестиваль “Альо! Наука?”. Його організували учні та вчителі ліцею імені Сабата. Аби провести фестиваль – готувались майже півроку, розповідає координатор фестивалю Володимир Половський.

На фестивалі працювало кілька локацій. На одній з них для відвідувачів читали лекції студенти та викладачі місцевих вишів, так і школярі й вчителі ліцею. Діти та дорослі також могли побачити свою ДНК. Для цього потрібно зібрати біологічний матеріал, у нашому випадку – слину, і зруйнувати клітини епітелію.

Та найбільше захвату й море глядачів зібрала локація, де лунали вибухи, підпалювали руки охочим та заморожували квіти і навіть подих. Опісля дітлахи поділились своїми емоціями. Кажуть, наука – наче магія, яку можна пояснити.

Організатори фестивалю «Альо наука» запевняють, цей захід далеко не останній і вже готуються до наступного, який планують провести у вересні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua