Онлайн TV FM радіо FM пауза

В якому стані енергосистема області та як економлять прикарпатці. Відео

Новини

За даними Президента України, протягом жовтня ворогом була пошкоджена значна частина електростанцій в Україні. Ракетних ударів двічі зазнала і Бурштинська ТЕС. Знищення обладнання енергетичної інфраструктури призводить до аварійних знеструмлень та неможливості забезпечити електропостачанням всіх споживачів. Проте, енергомережі Івано-Франківської області поки працюють стабільно. Про це проінформували у «Прикарпаттяобленерго».  

Виконують наказ президента – економити, й пересічні прикарпатці. Люди кажуть готові до незначного дискомфорту задля підтримки енергосистеми України.

Економія електроенергії корисна і у мирний час. Окрім зменшення ризиків перенавантаження системи, це ще й фінансова вигода, – запевняють енергетики. Втім заощаджувати потрібно правильно.

“Обмежувати своє споживання в час максимуму системи було доцільно робити і раніше, і зараз тим більше. В час вечірнього максимуму після 17:00 до 23:00 варто обмежити потужні енергоспоживачі: пральні машини, електродуховки, електрочайники, мікрохвильові печі, – це прилади, які беруть багато електроенергії. Освітлення, світлодіодні лампи беруть мізер, економія від цього буде мінімальна.

Станом на сьогодні диспетчером «Укренерго» було прийняте рішення застосувати графіки аварійних вимкнень на території області. Відповідно до них приєднання розбиті на 10 черг. Кожна із них вимикатиметься почергово, через кожних 2 години.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua