Онлайн TV FM радіо FM пауза

В.Федорів: Розвиток спортивної сфери в області – це відродження футбольних традицій Прикарпаття

unnamed 8 - В.Федорів: Розвиток спортивної сфери в області - це відродження футбольних традицій Прикарпаття - rai.ua Новини

Розвиток спортивної галузі перебуває на особливому контролі у Президента України Володимира Зеленського і Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Це доводить будівництво в кожному регіоні п’яти стадіонів у рамках програми «Велике будівництво».

Про це повідомляє РАІ з посиланням на Івано-Франківську облдержадміністрацію.

На Прикарпатті до об’єктів програми включено реконструкцію та нове будівництво стадіонів, спорткомплексів, модульних залів та футбольних полів у Івано-Франківську, Брошнів-Осадській об’єднаній територіальній громаді, Коломийському та Тисменицькому районах.

Такоє, за ініціативи Президента України наступного року програму буде розширено новими об’єктами, серед них і об’єкти спортивної сфери.

Про це розповів голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів під час робочої поїздки до спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу «Прикарпаття». Керівник області зазначив, що наразі вже розпочато збір пропозицій, виготовлення кошторисної документації для будівництва нових спортивних об’єктів.

Спілкуючись із керівництвом школи щодо проблематики закладу, Віталій Федорів наголосив: «Розвиток спортивної сфери в області, зокрема футболу, – це відродження славних футбольних традицій Прикарпаття. І щоб відновити визначні досягнення прикарпатських футболістів, ми повинні створити належні умови для занять футболом, а саме, забезпечити спортивні школи необхідною матеріально-технічною базою».

Разом з тим, на думку Віталія Федоріва, важливим є також написання програми розвитку футболу Івано-Франківщини, яка враховуватиме новий територіально-адміністративний устрій.

Зазначимо, що на сьогодні у школі без нормальних умов займаються понад 360 учнів. Через відсутність матеріально-спортивної бази, керівництво школи її орендує. Фінансування закладу здійснюється за кошти обласного бюджету.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua