Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Україні створюють Єдиний державний реєстр домашніх тварин

Новини

У Реєстрі міститиметься інформація про кількість тварин в Україні, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформація про власника чи утримувача.

3 листопада Кабінет Міністрів ухвалив Постанову, яка передбачає створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. Мета запуску такої платформи — створити комплекс заходів для безпеки та добробуту тварин і їх власників, а також адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів у сфері поводження з тваринами. Згідно з постановою реєстрація тварин власниками є добровільною та безкоштовною.

Окрім цього, Реєстр передбачає інформування про загублених та знайдених тварин. Так, якщо власник загубив улюбленця, він зможе про це повідомити. А коли тварину знайдуть, то отримає сповіщення й зможе повернути тварину додому. Це значно зменшить кількість безпритульних тварин у країні, – зазначають у Міністерстві цифрової трансформації України, пише РАІ.

Реєстрація тварин безоплатна й відбуватиметься добровільно. Для цього не потрібно спеціально кудись іти. Зареєструвати тварину можна під час планового огляду як у державній, так і в приватній ветеринарній клініці вже після повноцінного запуску Реєстру. 

Розробка Реєстру наразі триває. Після завершення технічної частини й тестування ветеринарами оголосимо про повноцінний запуск проєкту. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua