Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ураган «Ієн» ударив по Флориді з катастрофічною силою. Відео

Новини

Ураган «Ієн» з катастрофічною силою вдарив по Флориді. Він приніс штормовий вітер, зливи і спричинив небезпечні приливні хвилі.

Напередодні він пройшов через Кубу, залишивши руйнування, і набрав ще більшої потужності над Мексиканською затокою. Після цього його сила зросла з другої до четвертої категорії зі швидкістю вітру 240 кілометрів за годину.

Через штормові припливи вулиці в містах Флориди перетворилися на річки. Подекуди вода доходить до дахів будинків. До поліції постійно надходять дзвінки з проханням про допомогу. Два мільйони будівель залишилися без електрики.

У деяких містах запровадили комендантську годину, щоб запобігти мародерству. Багато людей перечікують ураган у тимчасових сховищах. Перед стихійним лихом влада штату оголосила про евакуацію двох з половиною мільйонів людей. «Ієн» увійшов до п’ятірки найсильніших ураганів у сучасній історії Флориди.

Ураган рухається далі вглиб США зі швидкістю 14 кілометрів за годину і поступово послаблюється до тропічного шторму. За прогнозами синоптиків, сильний вітер і дощі збережуться. У центрі штату подекуди випаде до 75 сантиметрів опадів.

Як очікують, «Ієн» перетне півострів Флорида у північно-східному напрямку й досягне Атлантичного узбережжя.

Президент США Джо Байден пообіцяв, що федеральний уряд надасть усю можливу допомогу постраждалому штату.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua