Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Український передзвін. Карильйон і бандура”: відбувся фінальний концерт у Києві. Відео

Новини

Єдина в Україні професійна карильйоністка Ірина Рябчун та знаний прикарпатський квартет бандуристок «Ґердан» зробили, здавалося б, неможливе. Вміло поєднали західноєвропейський музичний інструмент карильйон та нашу, українську, бандуру.

Нагадую, протягом двох місяців телерадіокомпанія «РАІ» та Український культурний фонд реалізовують унікальний проєкт «Український передзвін. Карильйон та бандура». Разом ми об’їхали майже цілу Україну. Щоб довести – усе можливе, коли є любов до мистецтва.

Столиця України. Михайлівський Золотоверхий собор.  Тут українці вкотре мали змогу почути унікальне звучання двох інструментів – карильйону та бандури.  Головні виконавці: єдина в Україні дипломована карильйоністка Ірина Рябчун та прикарпатський квартет бандуристок «Ґердан».

Київ став останнім з одинадцяти міст, де реалізовувався проєкт «Український передзвін. Карильйон і бандура».  Артисти квартету бандуристок «Ґердан» не приховують – було доволі нелегко. Адже це тисячі кілометрів, недоспані ночі і безліч репетицій.

А яка ваша реакція?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua