Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Україні змінили вимоги щодо максимальних рівнів забруднюючих речовин у харчових продуктах

Україна

В Україні змінили вимоги щодо максимальних рівнів забруднюючих речовин у харчових продуктів наквзом Міністерства охорони здоров’я України від 22.05.2020 р. № 1238 «Про внесення змін до Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах». Даний наказ буде чинним від 04.02.2021 р.

Про це повідомляє РАІ з посиланням на офіційний сайт Івано-Франківська.

Документ встановлює нові вимоги до вмісту нітратів, свинцю, ртуті, мікотоксинів, металів тощо у продуктах харчування (для розуміння – залежно від дози забруднювачів, що містяться в продукції, вони по різному можуть впливати на здоров’я людини, часом навіть викликати хронічні хвороби, отруєння тощо).

Нові правила адаптовано до вимог ЄС – Регламенту ЄС № 1881/2006. Тож  дуже скоро норми, які довели свою безпечність, ефективність та діють у Європі вже понад 14 років, почнуть діяти і в Україні.

Правила дозволять усунути торговельні бар’єри, оскільки буде гармонізовано значення показників із країнами ЄС, зокрема, врегульовано норми до кількості нітратів в деяких видах листкових салатів, кількості мікотоксинів в горіхах, тощо, що дозволить їх імпорт із країн ЄС.

Це також сприятиме дотриманню міжнародних зобов’язань України в рамках реалізації Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua