Американський стартап Beyond Meat, який виробляє рослинне м’ясо, має вийти на український ринок вже цього місяця, пише видання Рубрика.

Про це повідомляє MMR з посиланням на дистрибютора в Україні – компанію Вест Мілз.

Вже відомо, що страви з вегетаріанського м’яса готуватимуть у київських закладах ЖЗЛ, Queen, The Burger, Not only Fish, Avalon, Mocco, Normal, Havana, Fabius, Villa Riviera, Маяк, Bassano, Champion Hall, Star Burger та у ресторанах Дмитра Борисова.

Рослинне м’ясо також обіцяють запровадити у меню київської школи Midgard, у коворкінгу IZONE та популярних кейтерингових компаніях та службах доставки їжі.

Згодом котлети, фарш та ковбаски з штучного м’яса продаватимуть у супермаркетах.

Компанію Beyond Meat засновано 2009 року. Вона спеціалізується на рослинних замінниках курятини та яловичини, в основі яких – бобовий білок, рапсова і кокосова олії. Продукти імітують смак, текстуру та поживність справжнього м’яса.