Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Австрії заарештували олігарха Фірташа

В Австрії заарештували українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на прокуратуру Відня.

«За нашою інформацією, Іспанія надіслала запит на екстрадицію Фірташа. Поки не зрозуміло, що це означає, можливо, це змагання між юрисдикціями», — йдеться у повідомленні.

Арешт Фірташа підтвердило агентство Reuters.

«Український бізнесмен Дмитро Фірташ був затриманий у Відні на підставі європейського ордера на арешт, повідомила прес-секретар прокуратури Відня після того, як австрійський суд прийняв рішення про видачу Фірташа в Сполучені Штати», — пише агентство.

Про те що Фірташ був затриманий у вівторок у Відні майже одразу після програшу апеляційного суду у справі про екстрадицію у США, повідомило «Інтерфакс-Україна» з посиланням на інформоване джерело.

За його словами, це затримання пов’язане з виданими іспанської прокуратурою ордером на арешт бізнесмена.

При цьому, як повідомляє «Українська Правда», прес-служба українського олігарха Дмитра Фірташа заперечує, що його арештували у будівлі суду в Австрії.

«Інформація про арешт не відповідає дійсності. Там не було поліції. Судовий пристав відтіснив журналістів, які не давали Фірташу вийти із зали суду», — повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, що раніше суд дозволив екстрадицію олігарха Фірташа у США.

США 21 лютого оскаржували рішення австрійського суду, що заборонив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа, якого підозрюють у хабарництві.

Німецьких чиновників, які пов’язані з українським олігархом Дмитром Фірташем, засудили до позбавлення волі.

Також, Іспанія оголосила Фірташа в міжнародний розшук через відмивання грошей.

Джерело: Громадське

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua