Онлайн TV FM радіо FM пауза

Україна та Італія підпишуть Меморандум про взаємодію служб з надзвичайних ситуацій

Україна

Меморандум про взаємодію служб з надзвичайних ситуацій підпишуть Україна та Італія, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з керівником Національного штабу із протидії COVID-19, Головою Державної служби з питань захисту населення Анджела Борреллі.

Про це повідомляє РАІ з посиланням на пресс-служу Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Були обговорені дії італійського координаційного штабу з локалізації та ліквідації поширенню COVID-19 та подальші кроки з реагування на поширення коронавірусу.

«Для підрозділів МВС досвід італійських колег у заходах, спрямованих на протидію поширення COVID-19, є надзвичайно важливим. Адже Італія змогла перебороти пік захворюваності, незважаючи на велику кількість інфікованих – більше 240 тис. хворих та 300 тис. померлих – зокрема, і силами правоохоронців та волонтерів», – зазначив Арсен Аваков. 

Для України є цікавою практика, залучення волонтерів до ліквідації надзвичайної ситуації, в даному випадку протидію хворобі. За словами італійських колег, більше 1 мільйона людей було залучені до ліквідації наслідків COVID-19  та карантинних обмежень.

«На сьогоднішній день до ліквідації поширення  COVID-19  залучено 35 тис. карабінерів.  Завдяки цьому нам вдалося знизити кількість хворих до 100 – 300 осіб на день. Італійський уряд продовжив обмежувальні заходи до жовтня», – сказала Анджела Борреллі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Україні щодня на боротьбу з COVID-19  виходить 14 тис. правоохоронців – поліція, гвардійці та рятувальники.

Під час зустрічі сторони обговорили подальші кроки італійського уряду з відновлення навчання у школах і масових заходів. 

Окремо українська делегація ознайомилася з ситуаційними центрами з управління авіатранспортом, авіасилами та засобами з гасіння пожеж, пошуку та порятунку, контролю надводної ситуації, управління кораблями служб надзвичайних ситуацій та ліквідації надзвичайних ситуацій на воді.

117289491_1177048192664761_8307310939044187007_n.jpg
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua