Онлайн TV FM радіо FM пауза

Торгівлю секенд-хендом будуть контролювати (Погляд)

Фізичні особи, які торгують уживаними товарами, змушені будуть використовувати касові апарати

Про це йдеться у проєкті закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО), який Рада ухвалила в першому читанні. Згаданий проєкт закону подали депутати від «Слуги народу». Проте документ розробляла в тому числі і команда Міністерства фінансів.

Законопроєкт вносить зміни до переліку осіб, які повинні застосовувати РРО (касові апарати, – ред). Зокрема, норма, яка стосується уживаних товарів – це зміни до статті 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

У статті 9 закону зазначається, в яких випадках можна не використовувати РРО та/або програмні РРО. Своєю чергою законопроєкт розширює список винятків для цієї статті, додавши туди «уживані товари».

Із тексту не зрозуміло, на кого саме ця норма буде розповсюджуватись, але коло продавців уживаних товарів доволі велике.

У ДФС на уточнюючі запитання наразі відповісти не змогли. У пресслужбі Міністерства фінансів заявили, що зможуть відповісти після засідання Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податків та митної політики, на якому планують розглянути пакет «податкових» законопроєктів.

Довідка

10 вересня народні депутати проголосували за пакет законів про використання касових апаратів (РРО) у торгівлі – для фізосіб-підприємців з обігом до 1 мільйона гривень на рік встановлюється перехідний період до 2021 року. Від 1 січня 2021 року ФОПи на єдиному податку 2-4 групи будуть зобов’язані використовувати РРО або ПРРО – ці правила, як і раніше, стосуватимуться суб’єктів господарювання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, які розраховуються в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) під час продажу товарів (наданні послуг).

Олесь ЗАДНІСТРОВСЬКИЙ

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua