Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сигарети можуть зникнути з вітрин (Народна правда)

У Верховну Раду внесли законопроект, через який сигарети в Україні можуть зникнути з вітрин – депутати хочуть прибрати пачки з прилавків.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це йдеться у матеріалі РБК-Україна.

Завідувач відділом контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я України Костянтин Красовський каже, що всі рекламні плакати і торгові марки можуть зникнути: “Як це виглядатиме. Стоїть кіоск з написом “тютюн”. Жодних торговельних марок, рекламних плакатів. Людина може підійти і конкретно запитати: “Такі-то сигарети є?”. Все буде заховане під прилавками. Ніхто нічого не зможе розглянути”.

Зміни торкнуться і дизайну пачки сигарет. На ній більше не буде картинок і яскравих написів. Все буде зроблено одним шрифтом. До речі, всі упаковки будуть в коричнево-зелених кольорах, також на них будуть зображені хвороби, які викликає куріння.

Повідомляється, що МОЗ має підготувати 14 варіантів тексту та фотографій, які будуть змінюватися на упаковках щорічно.

Нововведення торкнуться і покупки електронних сигарет. Якщо зараз їх може придбати навіть школяр, то в разі якщо закон приймуть, купити пристрій зможуть тільки ті, хто досяг 21 року. Курити у громадських місцях теж буде заборонено, хоча офіційно ця заборона є і зараз.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua