Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Слуга народу» про майбутні реформи (УНН)

УНН. Завдяки діяльності нового скликання парламенту в Україні очікується перехід на страхову медицину, відкриття ринку землі, а також накопичувальну пенсійну систему. Зокрема, освітня реформа буде продовжуватись. Однак коли саме цього чекати — поки що невідомо. Про це розповів в ефірі одного з українських телеканалів лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков та інші представники цієї партії, передає УНН.

“По перше, що стосується ринку землі… напевно це правильно, якщо власник може використовувати свою власність… Це ваше право, конституційне право. Тому позиція нашої команди наступна: ринок землі потрібно відкривати”, — сказав Разумков, додавши, що “це не може бути завтра”.

На запитання “чи буде подовжений мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення на наступний рік”, лідер партії “Слуга народу” сказав, що наразі не готовий відповісти. Щодо того, чи виносити це питання на референдум, він поки що вважає такі заходи недоцільними, адже немає необхідного законодавства щодо проведення референдумів. А саме питання ринку землі потрібно буде обговорити у майбутньому та після цього узгодити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У “Слузі народу” заявили, що амністії для бойовиків не буде

Щодо питання пенсійної реформи, то вона, на думку Разумкова, має бути накопичувальною. Однак, відійти від нинішньої солідарної пенсійної системи швидко не вдасться, тому потрібен перехідний період.

Лідер політичної партії більшості, у питанні про охорону здоров’я, зазначив, що вбачає майбутнє за страховою медициною, але не зараз. Тому що наразі застрахувати своє здоров’я можуть лише ті, хто працює, а у зону ризику потрапляють діти та пенсіонери. Тому це питання, щодо запровадження страхової медицини, потрібно ще опрацювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У “Слузі народу” назвали першочергові законопроекти у новій Раді

Зокрема, Разумков висловився щодо питання освіти в Україні.

“Освіта повинна бути конкурентною… Треба створити умови як для державної, так і для приватної освіти”, — зазначив лідер партії, додавши, що державне замовлення для вступу до ЗВО “має бути, інше питання що підхід до цього держзамовлення має бути розумним”. Щодо Нової української школи, то її потрібно було починати раніше, вважає Разумков.

Нагадаємо, у “Слузі народу” сподіваються на перше засідання Ради у серпні-вересні.

Джерело: УНН
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua