Онлайн TV FM радіо FM пауза

Що робити, якщо абітурієнту прийшла повістка з військового комісаріату

Україна

Згідно Указу Президента України від 23.03.2020р. №103 строки проведення призову громадян України на строкову службу перенесені з квітня-червня на травень – липень 2020 року.

В свою чергу Міністерством освіти і науки внесено зміни до умов прийому на навчання до закладів освіти, змін зазнали і терміни проведення вступної кампанії.

Призовнику, якому надійшла повістка з міського військового комісаріату, проте він планує вступити до ВНЗ для здобуття наступного ступеня освіти, необхідно  з’явитись за викликом військового комісаріату  на засідання міської призовної комісії, надати необхідні документи, що засвідчують його реєстрацію як абітурієнта для вступу у ВНЗ та написати заяву голові міської призовної комісії про намір вступити у вищий учбовий заклад.

Дана заява скеровується до обласної призовної комісії, де буде прийняте рішення про надання можливості вступу у вищий навчальний заклад.

У випадку не зарахування  у вищий навчальний заклад даний призовник буде призваний під час наступного призову восени.

Після вступу у вищий навчальний заклад юнак має надати до військового комісаріату довідку про те, що він проходить навчання в навчальному закладі і отримати відстрочку на термін навчання. Така довідка надається протягом усього періоду навчання один раз на рік до 1 жовтня ( ч.16 ст.17 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу»). Відстрочка надається тільки тим призовникам, які навчатимуться на денній (стаціонарній) формі навчання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua