Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатський нардеп Юрій Дерев’янко: Рада не голосуватиме за військовий стан без рішення РНБО

Питання про воєнний стан, швидше за все, не буде розглядатися на позачерговому засіданні Верховної Ради 27 січня.

Про це напередодні заявив народний депутат, член політичної партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко.

“Завтрашнє засідання Ради буде проводитися у зв’язку з тими терактами, які були — РНБО внесе ряд узгоджених з керівництвом фракцій законопроектів, які він вважає необхідними прийняти. Порядок денний ми ще не бачили, але думаю, що засідання буде коротким. Завтрашнє засідання — позапланове, і розглядатимуться невідкладні питання”, — сказав Дерев’янко.

“Поки президент і РНБО досі не ухвалили відповідне рішення про введення воєнного стану, і тому я припускаю, що фракції “Народний фронт” і “Блок Петра Порошенка” не погодяться за нього проголосувати”, — підкреслив депутат.

Він нагадав, що в РНБО входять всі керівники фракцій, які повинні підтримувати відповідні рішення.

“Якщо президент вирішив не вводити воєнний стан, то, швидше за все, в парламенті ніхто не буде його ставити в незручне становище. На РНБО всі питання обговорювалися всебічно, і там приймаються рішення. І якщо вони прийшли до висновку, що на даному етапі це недоцільно робити, то ніхто не буде в парламенті підтримувати ідею підштовхнути президента до такого кроку”, — сказав Дерев’янко.

Він також додав, що голосуватиме за визнання “ДНР” та “ЛНР” терористичними організаціями, якщо відповідний законопроект з’явиться на порядку денному.

“Ми просимо весь світ визнати” ДНР “та” ЛНР “терористами і те, що Росія їх підтримує, це передбачає введення певних санкцій проти них. Україна повинна сама визнати їх терористами і після цього продовжувати переговори — формат переговорів при цьому може бути будь-яким” , — підсумував нардеп.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua