Онлайн TV FM радіо FM пауза

Пробне ЗНО таки відбудеться (УНН)

УНН. В Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили, що пробне Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться, коли будуть зняті карантинні обмеження. Гроші учасникам не повертатимуть, згідно з договором публічної оферти. Про це в коментарі кореспонденту УНН повідомила начальник відділу інформації і комунікації з громадськістю УЦОЯО Ірина Клименко.

“Наразі не визначений термін карантину, відповідно, не можна говорити про дати проведення пробного тестування. Однак, пробне тестування відбудеться, коли будуть зняті карантинні обмеження”, – сказала Клименко.

Вона зазначила, що УЦОЯО підготував для учасників пробного тестування відеоматеріал, який розкриває процедуру проведення тестування і запропонував опрацювати матеріали минулих років, оскільки цього року пробне тестування відбудеться тоді, коли буде можливо його провести.

Клименко також додала, що пробне тестування відбудеться, адже така позиція Міністерства освіти і науки і УЦОЯО. Однак, терміни ні від Українського центру, ні від Міністерства не залежать, через ситуацію, яка склалася в Україні.

За її словами, повернути кошти за пробне ЗНО не можна.

“Це не передбачено договором. Чітко зазначено, що коли укладали договір і сплачували, тим паче, що сплачували на рахунки регіональних центрів, відповідно, читали договір публічної оферти. Принаймні, якби не відбулося пробне тестування – то справді йшлося б, напевно, про повернення коштів. Однак, пробне тестування відбудеться, просто в інші терміни”, – додала Ірина Клименко.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua