Онлайн TV FM радіо FM пауза

Петро Порошенко разом із керівництвом області зустрілися з духовенством Прикарпаття

В рамках офіційного перебування на Івано-Франківщині Президент України Петро Порошенко разом із головою обласної державної адміністрації Олегом Гончаруком та головою обласної ради Василем Скрипничуком зустрілися з представниками релігійних організацій Прикарпаття.

У зустрічі, зокрема, взяли участь Апостольський Нунцій України Архієпископ Томас Едвард Галліксон, Архієпископ і Митрополит, керуючий Івано-Франківською єпархією УГКЦ Володимир Війтишин, Єпископ Коломийсько-Чернівецький УГКЦ Кир Василій Івасюк, Єпископ-Помічник Івано-Франківський УГКЦ Кир Йосафат Мощич, Митрополит Івано-Франківський і Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією УПЦ КП Іоасаф (Васильків), Митрополит Івано-Франківський і Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ Андрій (Абрамчук).

У спілкуванні з духовенством голова облдержадміністрації привітав священнослужителів з світлим святом Різдва Христового, відзначив важливість та непересічне значення церкви, що історично склалися на Галичині у процесі виховання молоді, просвітницькій діяльності, закладанні ціннісних вимірів українського суспільства загалом.

Олег Гончарук відзначив, що обласна влада відкрита до постійного діалогу та ефективної співпраці з усіма представниками духовенства, до підтримки релігійних громад на Прикарпатті.

Представники духовенства у свою чергу закцентували увагу на душпастирській праці й опіці над вірними, розповіли про особливості капеланського служіння та перспективи духовного розвитку душпастирювання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua