Онлайн TV FM радіо FM пауза

Нардеп з Прикарпаття: Люстрація вимагає перевірки 40 тисяч співробітників Генпрокуратури

Процес люстрації в органах Генеральної прокуратури, який вимагатиме перевірки 40 тисяч службовців, буде справжнім тестом для нового керівництва відомства.

Про це в ефірі телеканалу Еспресо.TV заявив народний депутат Юрій Дерев’янко, передає прес-служба політика.

“Для нового Генерального це буде тест. Закон про люстрацію має певні вимоги і певні критерії. І тільки відповідно до цих критеріїв треба ставитися до того чи іншого держслужбовця чи чиновника. Коли ми говоримо про кількість таких чиновників в Генеральній прокуратурі, то їх кількість сьогодні сягає 40 тисяч осіб. І всі вони без виключення повинні бути перевірені”, — наголосив він.

За його словами, зараз пройшла тільки перша хвиля звільнень чиновників відповідно до Закону.

“Ця перша хвиля стосувалася найвищих посадових осіб. Цей термін відповідно до плану проведення перевірок закінчився у січні 2015 року. Березень-травень 2015 року — це другий етап перевірки, який стосується прокурорів та перших заступників, та заступників прокурорів АРК Крим, областей та Києва, Севастополя і всіх наших обласних центрів”, — пояснив нардеп.

Він зауважив, що по АРК Крим ця норма не зможе бути виконана.  

Дерев’янко також, що в будь-якому разі відповідно до нового закону “Про Генпрокуратуру”, кількість службовців у відомстві буде скорочена.

“Якщо ж ми говоримо про плани, затверджені урядом, то перевірка повинна завершитися у червні 2016 року. У цей час останній співробітник прокуратури повинен бути перевірений. Але нам дуже важливо, щоб хвиля перевірок, яка йде зверху вниз, від найвищих чиновників до менших з рангом, була якісною”, — наголосив нардеп.

“Ми ж розуміємо, що риба завжди гниє з голови. І чим швидше, і чим якісніше буде реалізований цей закон на рівні керівництва Генеральної прокуратури, в тому числі і на рівні територіальних управлінь, тим мала би краще працювати прокуратура. І цей інструмент сьогодні у пана Шокіна є, і він повинен його застосовувати виключно так, як це написано в Законі”, — додав він.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua