Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті запровадили щоденний моніторинг цін на продукти харчування

У Франківську створено робочу групу щодо проведення моніторингу та дослідження цінової ситуації, забезпечення продовольчими товарами області. Очолив роботу групу заступник голови облдержадміністрації Володимир Кушнір.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції щодо стану забезпеченості області продуктами харчування, повідомляє “Бліц-Інфо”.

За словами директора департаменту економіки ОДА Володимира Поповича, сьогодні вони керуються постановою Кабміну та розпорядженням голови ОДА ще від 2009 року.

“Цим розпорядженням встановлено граничний рівень рентабельності при виробництві борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного – 5%. Хліба вагою більше як 500 грам  простої рецептури,  в яке входить борошно, дріжджі, сіль та вода – 5%. Граничний рівень рентабельності пакування, фасування продовольчих товарів на яке запроваджене державне регулювання цін встановлено рівень 10%”, – розповів Попович.

Він зауважив, що цим розпорядженням також встановлено граничний рівень торгівельних надбавок до оптової ціни виробника без  врахування витрат з їх транспортування  у міжміському сполученні. на хліб максимальна надбавка 10%. На борошно, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина, м’ясо птиці, ковбасні вироби, молочну продукцію, олію, яйця курячі максимальна надбавка становить 15%.

“Основним чинником що вплинуло на зростання ціни на хліб є зростання вартості борошна. Впродовж лютого – березня вартість борошна зростала 4 рази”, – зауваживПопович.

Також було запроваджено щоденний моніторинг цін на товари. А контроль за ціноутворенням та ціновою ситуацією зараз поклали на РДА та міськвиконкоми.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua