Онлайн TV FM радіо FM пауза

Літники у Франківську дозволять встановлювати з 1 березня – з пролонгацією на п’ять років

Постійна депутатська комісія міської ради з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму підтримала пропозиції відомого ресторатора з приводу зміни роботи літніх торгових майданчиків у Івано-Франківську, пише Курс.

Зауваження і пропозиції до Положення про порядок розміщення і облаштування літників в Івано-Франківську обговорювали вчора на засіданні постійної депутатської комісії міської ради з питань промисловості, підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму. З пропозиціями змінити окремі пункти Положення виступив франківський підприємець, відомий ресторатор, громадський активіст Юрій Филюк.

Дві пропозиції Юрія Филюка підтримали як депутатська комісія, так і представники управління торгівлі міськвиконкому та ради підприємців міста, які брали участь у засіданні.

Ресторатор запропонував раніше розпочинати сезон роботи літників – з 1 березня, а не з 1 квітня, як є зараз. І вийти зі системи отримання дозволів на роботу літніх майданчиків щороку.

“Автоматична пролонгація дозволу на встановлення літників без повторного винесення на виконком, в разі, якщо не було претензій до майданчика впродовж минулого сезону”, – так бачить більш ефективну роботу Положення про встановлення літників підприємець.

Пролонгація мала би поширюватися на час до 5 років.

Депутатська комісія зафіксувала пропозиції. І прийняла рішення за результатами засідання впродовж місця опрацювати їх відповідним службам міськвиконкому і запропонувати до реалізації.

Також Рада підприємців міста вимагала внести зміни до Положення про порядок розміщення і облаштування літніх закладів торгівлі, які суттєво спростять дозвільну процедуру і обмежать вплив чиновників.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua