Онлайн TV FM радіо FM пауза

Єдиний іспит для випускників вишів. Але не для всіх (Народна правда)

Міністерство освіти запровадить єдиний державний кваліфікаційний іспит для випускників найбільш суспільно важливих і пов’язаних з підвищеним ризиком спеціальностей.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на прес-службу МОН, відповідний проект постанови винесено для громадського обговорення. Зміни планується впровадити для випускників освітнього рівня бакалавра і магістра

Зокрема, єдиний іспит буде впроваджено для випускників-бакалаврів за спеціальностями: кібербезпека, атомна енергетика, медсестринство, технології медичної діагностики і лікування, державна безпека, безпека державного кордону, військове управління (за видами збройних сил), забезпечення військ, озброєння і військова техніка, пожежна безпека, правоохоронна діяльність, громадська безпека, річковий і морський транспорт, залізничний транспорт автомобільний транспорт.

За задумом Міністерства освіти і науки, впровадження єдиного державного кваліфікаційного іспиту повинно стати стандартним інструментом вимірювання якості освіти випускників по закінченню університету.

Реалізація ініціативи буде здійснюватися поступово. Планується, що іспити будуть впроваджуватися для випускників найбільш суспільно важливих і пов’язаних з підвищеним ризиком спеціальностей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua