Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківські правоохоронці вилучили наркотиків на понад 30 тисяч гривень

Реалізовуючи оперативні напрацювання, працівники прикарпатської міліції затримали чотирьох підозрюваних у збуті наркоотрути молодиків та припинили існування двох наркопритонів, влаштованих в одному з мікрорайонів обласного центру.

Як повідомив заступник начальника Управління – начальник кримінальної міліції УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Володимир Марчук, правоохоронці зафіксували неодноразові факти збуту як марихуани, так і наркотиків синтетичного походження – амфетаміну. Відтак оперативники обласного управління внутрішніх справ спільно з колегами з Івано-Франківського міськвідділу міліції затримали місцевих мешканців віком 18-23 роки відразу після наркооборудок. У затриманих вилучили здобуті злочинним шляхом кошти, а згодом – й підготовлені до збуту наркотичні речовини. Загалом у зловмисників правоохоронці виявили та вилучили близько 30 грамів амфетаміну та понад 400 грамів марихуани. За цінами так званого “чорного ринку” вартість вилучених наркотиків сягає майже 30 тисяч гривень, передає прес-служба УМВС в Івано-Франківській області.

У помешканнях цих осіб міліціонери знайшли спеціальне обладнання та пристосування, з допомогою яких зважували та розфасовували наркотики, а також пристрої для вживання наркозілля. Варто зазначити, що зловмисники, як з’ясувалося, пропонували потенційним “клієнтам” наркотики, як мовиться, на пробу.

Наразі правоохоронці з’ясовують походження вилучених наркотичних речовин. За цими фактами розпочато низку кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За такі дії законодавством передбачено покарання у вигляді ув’язнення терміном від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Особи, підозрювані у вчиненні наркозлочинів, затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua