Онлайн TV FM радіо FM пауза

Держприкордонслужба відмовилася повідомити, які депутати поїхали на курорти після скандального голосування бюджету-2015

Адміністрація державної прикордонної служби відмовилася надати інформацію про те, хто з народних депутатів одразу після поспішного прийняття Держбюджету — в період з 29 по 31 рудня 2014 року — виїжджав з країни.

Про це йдеться у відповіді Держприкордонслужби на відповідний запит народного депутата Юрія Дерев’янка.

“За результатами розгляду повідомляємо, що запитувана інформація стосується приватного життя вказаної особи і її захист від неналежного поширення забезпечується Конституцією України, Законами України “Про інформацію”, “Про захист персональних даних”, а тому може поширюватися лише за згодою особи або в інших, передбачених законом випадках”, — зазначається у відповіді.

Відомство також повідомляє, що начебто немає правових підстав для надання такої інформації народному депутатові.

Нагадаємо, 5 січня 2015 року Дерев’янко подав депутатське звернення до Державної прикордонної служби України, щоб з’ясувати хто з народних депутатів одразу після поспішного прийняття Держбюджету перетнув кордон, замість того, аби обдумано розглянути дане питання на наступний день.

“Непотрібно спекулювати тим, що на Сході України йде війна і потрібно наосліп приймати бюджет, а після цього їхати на якийсь гірськолижний курорт. Коли в країні війна, то всі повинні бути зібрані і виконувати свою роботу, а не імітувати бурхливу діяльність”, — зауважив народний депутат.

Як відомо, у ніч на 29 грудня Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2015 рік. За відповідне рішення проголосувало 233 депутати.

Парламентарі голосували за проект бюджету без основних показників і внесених змін. Частина депутатів заявили, що не бажають голосувати за документ, який не бачили. Дерев’янко також не голосував за проект бюджету на 2015 рік.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua